Dashboard

  • Maak je maandelijks of wekelijks dezelfde rapportage over lopende projecten/doelen en wil je tijd besparen?
  • Wil je elke maand snel inzicht krijgen in bijvoorbeeld je eigen financien?
  • Wil je de kwartaal rapportages of jaarverslagen interactiever (en dus leuker) maken?
  • Ben je een social media manager en wil je graag weten welke posts zorgen voor het behalen van je doelen, zoals bereik, betrokkenheid of clicks?

Dan is het bouwen van een dashboard in excel wellicht wat voor jou en je kunt ‘m nu gratis volgen. De webinar is echt gratis, maar er zijn wel kleine lettertjes; graag wil ik je mening over deze webinar. Ik schrijf me in!

Bouw je eigen dashboard

In vijf korte videos van ongeveer 10 minuten maak je een dashboard in excel voor een Facebook pagina. Het dashboard bestaat uit

  • Een dropdown menu van de maanden
  • De resultaten van de gekozen maand, afgezet tegen de gestelde doelen en de afgelopen maand
  • Een overzicht van alle maanden met een duidelijke opmaak of het doel die maand gehaald is
  • Een vergelijking van posts (in dit dashboard op de lengte van de post) op het bereik of de betrokkenheid van de posts.

In de onderstaande video en in dit bestand vind je het dashboard.Ik schrijf me in!

Waarom een dashboard in excel?

Veel excel trainingen gaan over het gebruik van formules en functies van excel, maar ik geloof dat je meer leert als weet wat je wilt met excel en daarbij de formules en functie zoekt die je nodig hebt.

Daarom begint deze training met het einddoel van een mooi, interactief dashboard voor ogen. Een dashboard dat je werk makkelijker maakt of waarmee je je doelen beter inzichtelijk maakt. Vervolgens gebruik je internet (lang leve Google!) om precies die formule of die tip te gebruiken wat nodig is om het dashboard af te maken.

Werken met data is een onderdeel van bijna elk vakgebied en omdat excel een programma is wat veel mensen op hun laptop hebben, is het een logische eerste stap om daarmee dashboards te leren maken.

Hoe werkt de webinar?

Schrijf je in (ik heb alleen je naam en e-mailadres nodig). Vervolgens krijg je elke dag een mail met een video in je mailbox. In vijf korte videos wordt een dashboard voor een Facebook pagina gemaakt. Je ontvangt een oefenbestand zodat je zelf aan de slag kunt als je wilt, je kunt natuurlijk ook de data van je eigen Facebook pagina gebruiken en zo je eigen Facebook dashboard maken. Overigens hoef je niet te oefenen, je kunt ook alleen de video’s kijken.

Schrijf je in en begin morgen aan je eigen dashboard.Ik schrijf me in!