Excelleren kun je leren

Zit je op je werk te foeteren op je computer omdat spreadsheets zoals Excel of Google Sheets niet doen wat je wilt? Dat je data overtypt en weet “dit moet toch makkelijker kunnen?” Je wilt spreadsheets slim gebruiken en niet dat spreadsheets jouw tijd gebruiken?

Goed nieuws!

Je hoeft geen expert of genie te zijn om een paar mooie en handige dingen (zoals dashboards) te kunnen maken. Wel is een een interesse voor puzzelen en wat doorzettingsvermogen handig.

Excelleren door dashboards te maken

Video’s over formules en lijstjes met handige shortcuts vond ik saai en ik onthield de informatie niet. Het meeste leerde ik toen ik voor mijn werk een dashboard wilde bouwen. Een drop down menu maken in een dashboard? Google. De formule afhankelijk maken van de keuze in het drop down menu? YouTube. Een gekke foutmelding die maar niet weg gaat? Een collega. 

Je hebt mogelijk geen collega’s die je kunnen helpen met foutmeldingen en je hebt al helemaal geen zin om het internet af te struinen naar de beste manier om te leren over spreadsheets. Je wilt graag snel en gestructureerd meer weten over formules en trucjes, maar dan wel dan met de context erbij; hoe werkt die formule en wanneer is dat trucje handig?

Schrijf je in voor de online cursus

Voor wie?

Deze cursus is voor alle enthousiaste beginners. Je moet het leuk vinden om te gaan beginnen met data. Je kunt blij worden van een mooie infographic. Je snapt dat spreadsheets handig zijn en je wilt er zelf handiger mee leren werken. Je hoeft niet van spreadsheets als Excel of Google Sheets te houden. Misschien haat je Excel omdat het nooit doet wat je wilt. Geen probleem. Als je wilt leren hoe je spreadsheets zonder frustraties kunt gebruiken, dan is deze cursus wat voor jou.

5 online lessen om te leren excelleren

In maart start ik een 5-daagse cursus waarin je een dashboard met Google Sheets leert bouwen. Aan het einde van de cursus heb je een werkend dashboard en ondertussen leer je over grafieken, formules en zie je slimme trucjes die het werken met spreadsheets makkelijker maken. 

Deze cursus kost je 50 euro; slechts 10 euro per les! Je krijgt toegang tot 5 video’s, een oefenbestand en handige tips. Je kunt zelf aan de slag en zo bouw je in een week je eigen dashboard. We sluiten af met een vragenuur waarin je je eigen vragen kunt stellen, maar je ook kunt laten inspireren door die van anderen. Tussendoor kun je voor vragen ook bij mij terecht.

Het enige wat je nodig hebt, is een Google account en het enthousiasme om te leren over spreadsheets zoals Google Sheets of Excel. 

De cursus wordt gegeven in Google Sheet omdat het gratis is, iedereen dezelfde versie heeft en (bijna) alles wat je leert ook te gebruiken is in Excel.

Leer ook excelleren, schrijf je in