Excelleren kun je leren

Wil je leren werken met spreadsheets zoals Excel of Google Sheets? Je hoeft geen expert of genie te zijn om een paar mooie en handige dingen (zoals dashboards) te kunnen maken. Wel is een een interesse voor puzzelen en wat doorzettingsvermogen handig.

Video’s over formules en lijstjes met handige shortcuts vond ik saai en ik onthield de informatie niet. Het meeste leerde ik toen ik voor mijn werk een dashboard wilde bouwen. Een drop down menu maken in een dashboard? Google. De formule afhankelijk maken van de keuze in het drop down menu? YouTube. Een gekke foutmelding die maar niet weg gaat? Een collega. 

Je hebt mogelijk geen collega’s die je kunnen helpen met foutmeldingen en je hebt al helemaal geen zin om het internet af te struinen naar de beste manier om te leren over spreadsheets. Je wilt graag iets meer weten over formules en trucjes, maar dan wel dan met de context erbij; hoe werkt die formule en wanneer is dat trucje handig?

Schrijf je in voor de Google Sheet cursus 

Wil je op een relatief goedkope en snelle manier ontdekken of dashboards, spreadsheets en formules wat voor je zijn? Schrijf je dan in, voor slechts 25 euro krijg je toegang tot 5 video’s, oefenbestanden en handige tips. Je kunt op basis van de cursus zelf aan de slag en zo bouw je in een week je eigen dashboard. 

Meld je aan! De cursus begint 4 maart

Voor wie?

Deze cursus is voor alle enthousiaste beginners. Je moet het leuk vinden om te gaan beginnen met data. Je kunt blij worden van een mooie infographic. Nieuwsgierig worden hoe iemand iets heeft gemaakt. Je hoeft niet van spreadsheets als Excel of Google Sheets te houden. Als je wel wil leren hoe je hier handiger in kunt worden, dan is deze cursus wat voor jou.

5 online lessen

Maandag 4 maart start ik een 5-daagse cursus waarin je een dashboard met Google Sheets leert bouwen. Aan het einde van de cursus heb je een werkend dashboard en ondertussen leer je over grafieken, formules en zie je slimme trucjes die het werken met spreadsheets makkelijker maken. 

Deze cursus kost je 25 euro; slechts 5 euro per les! Het enige wat je nodig hebt, is een Google account en het enthousiasme om te leren over spreadsheets zoals Google Sheets of Excel. 

De cursus wordt deze keer gegeven in Google Sheet omdat het gratis is, iedereen dezelfde versie heeft en (bijna) alles wat je leert te gebruiken is in Excel. 

Schrijf je in