OnzeLocatie3Ηoeve Ackerdijk biedt ruim opgezette, schone en sfeervolle ruimtes voor de kinderen. Dit geldt voor zowel de binnen verblijven als de tuin en het erf. De baby’s zullen zodra het buitenverblijf gereed is buiten kunnen slapen in speciale buitenslaapplaatsen.

De binnenruimte is zo ingericht dat het goed mogelijk is om “buiten” naar binnen te halen. De ramen lopen tot de grond, zodat ook de kleinsten naar buiten kunnen kijken. De kinderen kunnen zelf geplukte bloemen in een vaasje zetten of mooie ‘schatten-van-de-natuur’ als speel-, knutsel- of tentoonstellingsmateriaal gebruiken. De binnenruimte is daardoor een levendige, veelzijdige en uitdagende speel- en leeromgeving.

OnzeLocatie2De boerderij met de dieren en de (moes)tuin bieden vele mogelijkheden om de natuur te ontdekken en over het ritme van de natuur en de dieren te leren. Hoeve Ackerdijk beschikt over een eigen buiten speelruimte. De inrichting is zo natuurlijk mogelijk met verschillende ontdekkingselementen, zoals een zandbak, een klimboom, ontdekkingstuin met planten en een heuvel met tunnel. Bij de inrichting van de tuin is rekening gehouden om de kinderen zoveel mogelijk zelf te laten ontdekken. Er zijn voldoende mogelijkheden in, uit, tussen en bovenop te klauteren.

De natuur en de boerderij zijn nooit ver weg. De jonge kalveren lopen aan de andere kant van het hek van de tuin, beestjes zitten op de blaadjes en in de grond en de vogels in de bomen zijn goed te horen.